Skal du kjøpe en bolig kan det være verdt å sjekke ut nabolaget du allerede bor i, gjerne om du trives i området. Det vil være særlig aktuelt dersom det kun er snakk om et ønske om mer plass, noe som er en vanlig grunn til at mange ønsker å flytte.

Det er nemlig stor sannsynlighet for at du kan finne en bolig til salgs som bokstavelig talt ligger rett i din gate. Det avhenger selvsagt av at du ønsker å bo videre i samme område. Noen av fordelene er om du har barn som går i barnehager og på skoler, dersom du har venner og kjente i nærheten og mer. Andre igjen ønsker å komme seg bort fra nabolaget, nettopp fordi barnehagen og skolen er dårlig.

Hvorfor sjekke nabolaget?

Når man planlegger å kjøpe bolig er det mange som også har planer om å selge. Da vil det lønne seg å sjekke ut hvilke boliger som er til salgs i nærområdet for å sjekke ut konkurransen. Her er det viktig å se hva de boligene tilbyr i forhold til prisnivået de ligger på, da dette sier mye om hva du kan få for din bolig. En annen måte er selvsagt å benytte seg av en eiendomsmegler som vil gjøre en nøye utredning av boligen din sin verdi. Ved å vite hva som andre boliger i samme området går for vil du kunne justere boligprisen din og eventuelt gjøre visse tiltak for å gjøre boligen din mer konkurransedyktig i markedet.

Vurderer du å kjøpe bolig i nabolaget?

Boligkjøp i nabolaget er også praktisk fordi man er godt kjent, man vet hvor alle butikkene ligger, hvilke restauranter som er gode, kjent på treningssenteret og andre tilbud som nabolaget tilbyr. Man har gjerne god kjennskap til andre tilbud som parker og naturområder. I tillegg vet man gjerne mer om den boligen man kjøper, kanskje fordi du er godt kjent med selgeren eller gjennom samtaler med naboen.